Letnich obiadów odsłona kolejna! Młode ziemniaczki z koperkiem, fasolka szparagowa, mizeria, jajko sadzone, kalafior z masłem i bułką tartą - wszystko na raz albo w dowolnych kombinacjach, czyli polska letnia klasyka - czy może być coś lepszego? :)
Kalafiora tu jeszcze nie było więc dziś kalafior :)
Kalafior po polsku, czyli z masłem i bułką tartą
1 nieduży kalafior
2-3 łyżki masła
1 łyżka bułki tartej
sól
Kalafiora ugotować w lekko osolonej wodzie (młody gotuje się bardzo szybko, ważne, żeby nie rozgotować). Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę i lekko zrumienić. Ugotowanego kalafiora odcedzić, wrzucić na patelnię i chwilkę podsmażyć z bułką. Podawać np. z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym.
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania!